250 gram tereyağı
1 kilo un
4 adet yumurta
1.5 bardak süt
Kuru maya
Harcı için ise 150 gram kadar şeker ve 200 gram ezilmiş fındık
Yukarıdaki malzemelerimiz hazır olduğuna göre artık hazırlanışına geçebiliriz.Derin bir kabımıza unumuzu ve kurumayımızı ekledikten snra biraz karışıtırıyoruz.Daha sonra yumurtlarımızı kırıp derin kabımıza ekliyoruz.Hamurumuzu tipik kurabiye hamuru yapana dek yoğuruyoruz.Bu arada harcı için şeker ve fındığımızı karıştırıyoruz.Daha sonra ise hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.Kopardığımız hamur parçaları açıp içine harcı doldurup kapatıyoruz.Azeri Kurabiyelerimizi daha önceden yağladığımız tepsimize dizdikten sonra fırına veriyoruz.Afiyet Olsun
azeri kurabiyesi |
Bir önce ki tarifimize bakmak isterseniz eğer ayvalı kurabiye tarifisi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder