5 Ekim 2013 Cumartesi

Ayvalı Kurabiye Tarifi

Ayvalı Kurabiye Tarifi

    Bir paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
    Bir yemek kaşığı şeker
    İki çorba kaşığı yoğurt
    Bir paket kabartma tozu
    Bir paket vanilya
    İki su bardağı un
    Bir adet ayva
    Bir yemek kaşığı tarçın
   

Ayvalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı 

Geniş bir kaba margarinimizi şekerimiz ve yoğurtla birlikte alıp iyice yoğuruyoruz. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Bu arada unumuzu azar azar serpmeyi kesinlikle ihmal etmiyoruz. Hamurumuzu hafif sert bir şekil hale gelmeden tipik bir kurabiye hamuru haline getiriyoruz. İç malzemeleri için ise ilk önce ayvalarımızı rendeleyip üstünü şekerleyip pişiriyoruz.Daha sonra ayvalarımızı soğuması için on dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra hamurdan isterseniz kalıp yardımı ile isterseniz elinizle parçalar kopararak yuvarlayıp ortasına delik açıp iç malzememizden bir tutum koyup kapatıyoruz. Bunu bütün kurabiyelerimiz için uyguluyoruz. Daha sonra kurabiyelerimizi önceden yağladığımız tepsimize diziyoruz. Kurabiyelerimiz fırına girmeye hazırdır. Afiyet Olsun.
ayvali-kurabiye-tarifi
ayvali-kurabiye-tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder