Bir paket oda sıcaklığında eritilmiş margarin
Bir yemek kaşığı şeker
İki çorba kaşığı yoğurt
Bir paket kabartma tozu
Bir paket vanilya
İki su bardağı un
Bir adet ayva
Bir yemek kaşığı tarçın
Ayvalı Kurabiye Tarifi Hazırlanışı
Geniş bir kaba margarinimizi şekerimiz ve yoğurtla birlikte alıp iyice yoğuruyoruz. Daha sonra vanilya ve kabartma tozunu ekliyoruz. Bu arada unumuzu azar azar serpmeyi kesinlikle ihmal etmiyoruz. Hamurumuzu hafif sert bir şekil hale gelmeden tipik bir kurabiye hamuru haline getiriyoruz. İç malzemeleri için ise ilk önce ayvalarımızı rendeleyip üstünü şekerleyip pişiriyoruz.Daha sonra ayvalarımızı soğuması için on dakika kadar bekletiyoruz. Daha sonra hamurdan isterseniz kalıp yardımı ile isterseniz elinizle parçalar kopararak yuvarlayıp ortasına delik açıp iç malzememizden bir tutum koyup kapatıyoruz. Bunu bütün kurabiyelerimiz için uyguluyoruz. Daha sonra kurabiyelerimizi önceden yağladığımız tepsimize diziyoruz. Kurabiyelerimiz fırına girmeye hazırdır. Afiyet Olsun.
ayvali-kurabiye-tarifi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder