20 Eylül 2013 Cuma

Elmali Kurabiye Tarifi Oktay Usta

Elmali Kurabiye Tarifi

İki adet ekşi elma
Bir tatlı kaşığı tarçın
Bir kahve fincani ezilmiş ceviz
Bir kahve fincani toz şeker
Yarım paket kabartma tozu
125 gram pudra şekeri
100 gram yoğurt
350 gram un

Elma Kurabiye Tarifinin Hazırlanışı

Elmanin kabuklarını temizledikten sonra çekirdeklerini çıkararak rendelemeye başlıyoruz.Orta boy bir tencereye elmaları ve şekeri koyarak 15 dakika kadar pişiriyoruz.Pişirdikten sonra tarçın ve cevizi koyup biraz bekletip soğutmaya bırakıyoruz.

Kabartma tozunu ve unumuzu geniş bir kaba koyuyoruz ve ortasına havuz açıyoruz.Hamurun ortasına sana yağını yoğurdu pudra şekerini koyarak yoğurmaya başlıyoruz ve azar azar un serpiştiriyoruz. Hamurumuz kulak memesi sertliğinde olduğunda ufak parçalar kopararak top şekilde yuvarlıyoruz.

Yuvarlanan hamuru elinizle yassı yuvarlak hale getirin.Hamurun ortasına hazırladığınız harçtan l tatlı kaşığı kadar koyun.Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızla hamurun birleşmiş kısmına şekil vererek yapışmasını sağlayın.Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.

Kurabiyelerimiz fırına girmeye hazırdır.Afiyet Olsun.
Elmali Kurabiye tarifi
Elmali Kurabiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder