29 Eylül 2013 Pazar

Rulo Kurabiye Tarifi

Rulo Kurabiye Tarifi

iki adet yumurta
250 gram tereyağı
iki su bardağı şeker
Bir paket vanilya ve kabartma tozu
Un
İki yemek kaşığı kakao
İki yemek kaşığı beyaz damla çikolata
iki yemek kaşığı bitter damla çikolata

Rulo Kurabiye Tarifi Hazırlanışı

Kakao ve damla çikolatalar dışında diğer malzemeleri geniş bir kaba koyduktan sonra yoğurmaya başlıyoruz.Hamurumuzu daha sonra iki parçaya bölüyoruz. Bir parçasına kakaoları döktükten sonra tekrar yoğurmaya başlıyoruz. Kakaolu hamura ayriyetten beyaz damla çikolata koyulup yorulmaya devam ediyoruz.Daha sonra iki hamurda ayrı ayrı açıyoruz.
Kakao ve damla çikolatalar hariç, diğer malzemeler derin bir kapta karıştırılır ve yoğurulur. Hamur iki eşit parçaya bölünür. Bir parçasına kakao eklenir ve tekrar yoğurulur. Kakaolu hamura beyaz damla çikolata ilave edilir ve yoğurulur. Aynı şekilde beyaz hamura da bitter damla çikolata eklenir ve yoğurulur.Arasına biraz soğuk süt sürülür ve üst üste konur. Tekrar yağlı kağıt arasında bir birine yapışacak şekilde açılır (hamuru açarken mutlaka yağlı kağıt kullanın yoksa tezgaha yapışır ve açılmaz)
Açtığınız iki renkli üst üste olan hamur yağlı kağıt yardımı ile rulo yapılır ve strece sarılır. Bir kaç saat dolapta bekletilir veya bir saat kadar buzlukta tutulur.
Sonra keskin bir bıçakla dilimlenir (1-1,5 cm kalınlığında). Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir ve dilimler dizilir. 170 derece fırında altları hafif pembeleşene kadar pişirilir. Tel üzerinde de soğutulduktan sonra servis yapılır. Artan kurabiyeler ağzı kapalı kutuda bir kaç gün saklanır veya dondurulur. İstenirse hamuru hazırlayıp rulo yaptıktan sonrada buzlukta saklayabilirsiniz. Gerektiği zaman dilimleyip pişirebilirsiniz. Afiyet olsun…

rulo-kurabiye-tarifi
rulo-kurabiye-tarifi


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder